En tillbakablick på inomhussäsongen 23/24. William grym 1.a i P14 1000m!

• 14 maj 2024

Förbundet publicerar statistik sedan många, många år tillbaka. I dagsläget så är det följande klasser som man visar statistik för: P/F14, P/F15, P/F16, P/F17, P/F19, M/K22 och M/K. På friidrottsstatistik.se så visar man topp 20 för respektive klass. Säsongen 23/24 blev en av de bättre för DSK Friidrott någonsin.

Under inomhussäsongen 23/24 så fick DSK Friidrott med hela 5 atleter på seniorlistan. Edvin Sidwall är nummer 15 på 60m i stentuff konkurrens. Lucas Törnström lyckades ta sig in både på 200m och 400m och når plats 14 resp 12. På 800m fick DSK med två atleter. Både Markus Brodin och Erik Skoglund tar plats på topp-20-listan. Markus på en grym 7.e plats och Erik, som gick till final på ISM, på en fin 12.e plats.

Totalt får DSK Friidrott hela 25 placeringar på de olika topp-listorna. Det är en av de bästa inomhussäsongerna hittills i klubbens historia.

Lucas Törnström tar totalt hela 10 placeringar tack vare en fantastisk 7-kamp i P19 där han slog klubbrekord och kom in på Sverige-statistiken i alla grenar! Men hans bästa placering var 3.e-platsen på 400m i samma klass.

På 60m i P19 får DSK med hela 4 killar bland de 20 bästa. Där är Edvin Sidwall 4,a, Babu Badjie 11,a, Lucas 14.e och Victor Törnström 19.e. Flest antal i P19 klassen i landet!

Övriga atleter på topplistorna är Anton Wärre med tre placeringar i P14, där hans 5.e plats i 60m häck i P14 är den bästa. Han är även med på 60m och 1000m. Oliver Persson kommer in på 1500m i P17 och Saga Ågren Lundman blev enda tjejen med en placering när hon kom in på listan i höjdhopp i F19.

Bästa insatsen gör dock William Davidsson Eriksson när han springer in som 1,a på 1000m i P14-klassen. Han kom även in på listan i längdhopp.

William ansluter nu till en liten skara från DSK Friidrott som inomhus legat på första plats på Sverigestatistiken. Det är sedan 2000 ”bara” 5 killar och en tjej från DSK som toppat statistiken, så det visar ju på vilken prestation William gör när han springer in som 1.a på 1000m.

Killarna som någon gång toppat statistiken är Markus Brodin, Victor Törnström, Lucas Törnström, Sebastian Ruthström och Carl Rönnow. Tjejen som toppat en lista inomhus är Vilma Jonsson. Av dessa vet vi att Markus, Lucas, Victor, Sebastian och Vilma fått dra på sig det gula Sverige-linnet och representerat Sverige. Tror även Carl som senare även tog SM-medalj på seniornivå kan ha representerat Sverige.