Grymma resultat av Anton och William på Svealandsmästerskapen för P14

• 17 sep 2024

DSK Friidrotts uttagna killar var Anton Wärre och William Davidsson Eriksson. 7 starter av killarna gav 6 medaljer fördelade på tre GULD, två SILVER och ett BRONS samt tre nya klubbrekord. Helt galet!

Täby IS arrangerade regionsmästerskapen för Svealand utomhus på Tibblevallen där regionerna Mittsvenska, Södra Svealand och Stockholm-Gotland tävlade mot varandra. Laget från Stockholm är sedan uppdelat i ett lag Väst och ett lag Öst.

För friidrottens 13-och 14-åringar är Regionmästerskapen Svensk Friidrotts högsta mästerskapsnivå. Regionmästerskap är inte bara vara årets viktigaste tävling för dessa ungdomar utan ska också bjuda på gemenskap över klubb- och distriktsgränser.

Varje Regionmästerskap består av tre delar mästerskapstävlingar:

• Individuella grenar
  • Stafett
  • Lagtävling mellan distrikten i vardera region

DSK Friidrott hade två atleter i laget Stockholm ÖST i P14-klassen. Anton Wärre var uttagen att springa 80m, 300m, 80m häck, 300m häck samt stafett. William ville inte vara mycket sämre utan var uttagen att springa 300m, 800m, längd och stafett.

Det blev en riktigt rafflande lagtävling där till slut Södra Svealand gick segrande ur striden med Stockholm Öst på andra plats. DSK’s två killar gjorde verkligen allt för att laget skulle vinna och hade toppat formen helt perfekt. I P14-klassen vann också Stockholm Öst med hela 148 poäng medan Södra Svealand vann totala tävlingen med ynka 13 poäng!

Lördagen inleddes med att Anton sprang försök på 80m, och som han sprang! Han vann sitt heat på nytt klubbrekord i P14-klassen på 9,61. I finalen var det sedan inget snack. Anton vann relativt enkelt på 9,66. Guldmedalj och 12 sköna poäng till laget.

Mellan försök och final på 80m så sprang William 800m. Årets Sverige-etta gjorde det han skulle och vann komfortabelt på 2,09,77. Lite över det personliga rekordet men här var det ju vinst som gällde. Troligtvis var det de 6 längdhoppen som satt lite i benen. För precis innan 800m hade William hoppat längd. Det blev ett grymt brons och nytt klubbrekord på 5,54.

Lördagen avslutades sedan med att Anton sprang 300m häck. Ett nytt personligt rekord och ett grymt silver.

Söndagen inleddes sedan med 80m häck där Anton var en av favoriterna. Han gjorde ingen besviken utan efter att ha vunnit sitt försöksheat så sprang han fantastiskt snabbt i finalen och tog GULD på ett nytt klubbrekord på 11,57.

Några timmar senare var det dags för 300m där både William och Anton sprang i A-heatet. Det blev två nya personliga rekord där William sänkte sig nästan 2 sekunder och vann SILVER på 38,95. Anton sprang in på ett nytt personligt rekord 39,30, men hamnade tyvärr på den lite retliga fjärdeplatsen.

Tävlingen avslutades sedan med stafetter för killarna. Anton sprang i det vinnande laget och här hamnade William med lag 2 från Stockholm Öst på den trista fjärdeplatsen.

Man kan konstatera att killarna verkligen hade toppat formen och verkligen bidragit med en massa poäng till laget. Förutom 6 medaljer och tre klubbrekord blev det ju totalt 6 personliga rekord av sju möjliga!